LICHTE OMZETDALING VOOR CARREFOUR IN BELGIë IN EERSTE KWARTAAL

De Franse supermarktketen Carrefour heeft de omzet in België in het eerste kwartaal zeer licht zien dalen. Dat heeft Carrefour woensdag nabeurs bekendgemaakt.

De Belgische activiteiten realiseerden in de eerste drie maanden van het jaar een omzet van 1,1 miljard euro. Dat was 0,2 procent minder dan in dezelfde periode in 2023.

"Na een omzetgroei met 4,3 procent op vergelijkbare basis in januari en februari met een stijging van de volumes, die de uitstekende commerciële dynamiek bevestigden, daalde de omzet met 7,6 procent in maart", zegt Carrefour in een persbericht. De keten wijst erop dat die daling te maken heeft met een zeer sterke maand maart vorig jaar. De omzet nam toen toe met 16,8 procent door "zware verstoringen bij een concurrent".

Carrefour verwijst daarmee naar Delhaize, dat begin maart 2023 de verzelfstandiging van al zijn winkels in eigen beheer aankondigde. Dat leidde tot een zwaar sociaal conflict en heel wat stakingsacties.

De volledige groep Carrefour boekte in het eerste kwartaal een omzet van ruim 22 miljard euro, 13,5 procent meer dan een jaar eerder op vergelijkbare basis. Dat was vooral te danken aan Latijns-Amerika, waar de omzet met nagenoeg de helft toenam. In thuisland Frankrijk en de rest van Europa daalde de omzet licht.

"De groep Carrefour heeft in het eerste kwartaal veerkracht getoond in Europa in een context van aanhoudende druk op de koopkracht, en er zijn duidelijke signalen van herstel in Brazilië", zegt topman Alexandre Bompard in een persbericht.

2024-04-24T17:04:16Z dg43tfdfdgfd