WALLONIë INVESTEERT 80 MILJOEN EURO IN HERONTWIKKELING LUIKSE ARCELORMITTAL-GRONDEN

Het Waalse Gewest heeft de aankoop van vier voormalige terreinen van staalreus ArcelorMittal bij Luik afgerond. Dat maakte de Waalse regering vrijdag bekend. Die voorziet in 80 miljoen euro voor herontwikkeling.

Alles samen gaat het om 282 hectare die nu in handen komt van de regionale investeringsmaatschappij Wallonie Entreprendre. De grootste site is die van Chertal (180 hectare), op de grens van Herstal en Oupeye. Daarnaast gaat het om drie terreinen (elk zowat 34 hectare) in Seraing: die van de voormalige hoogovens HF6 en HFB, en de cokesfabriek in Ougrée.

ArcelorMittal heeft zich ertoe verbonden om te betalen voor de sanering van de gronden. Om de terreinen te herontwikkelen, maakt de Waalse regering 80 miljoen euro vrij.

"Het gaat om de grootste operatie ooit in zijn soort in Wallonië", zei de Waalse minister van Economie, Willy Borsus, vrijdag tijdens een persconferentie. Ze opent bovendien "belangrijke perspectieven" om de economische activiteit in de regio nieuw leven in te blazen.

2024-05-03T15:24:22Z dg43tfdfdgfd