MOEDERHUIS DRIES VAN NOTEN MAAKT INTREDE OP BEURS

De Spaanse modegroep Puig, met onder meer het modelabel Dries Van Noten in haar portefeuille, heeft vrijdagmiddag haar intrede gemaakt op de beurs. Het ging om een eerder mager debuut: kort na het begin van de handel snelde het aandeel omhoog, maar zowat 2 uur later - rond 14 uur - was het grootste deel van de winst alweer verdampt.

Naast Dries Van Noten maken onder meer nog de modehuizen Nina Ricci, Paco Rabanne en Jean Paul Gaultier deel uit van Puig en de groep heeft licentieovereenkomsten met onder andere Prada en Christian Louboutin. De beursgang moet de 110 jaar oude onderneming uit Barcelona de middelen geven om te concurreren met de grote namen in de sector, zoals Estée Lauder, Hermès, Kering en LVMH.

De producent van luxekleding, parfums en cosmetica had de prijs van zijn aandeel bij de introductie op 24,5 euro gelegd. Kort na het begin van de handel vrijdagmiddag piekte het op 26,5 euro, waarna het grootste deel van de koerswinst weer verdampte. Rond 14 uur koerste het aandeel al geruime tijd rond 24,64 euro.

Volgens analisten zal de introductie van Puig, met een beurswaarde van zowat 14 miljard euro, de grootste beursgang van het jaar zijn in Spanje en een van de grootste in Europa. In principe komt het aandeel in aanmerking voor de IBEX-35, de sterindex van de beurs van Madrid. De familie Puig blijft overigens meerderheidsaandeelhouder van de gelijknamige groep, met een belang van 71,7 procent en 92,5 procent van de stemrechten.

Puig draaide in 2023 een omzet van 4,3 miljard euro en boekte een nettowinst van 465 miljoen euro.

2024-05-03T13:24:03Z dg43tfdfdgfd