BIJZONDERE ONDERNEMINGSRAAD BIJ DECATHLON WILLEBROEK: VAKBONDEN VREZEN VOOR JOBS

Om 10.30 uur vindt een Bijzondere Ondernemingsraad plaats bij Decathlon over het depot in Willebroek. Daar werken zo'n 250 mensen. "Exacte cijfers hebben we niet", zegt Erika Lambert van ACV Puls.

"Bij het personeel is er veel spanning en veel vrees. We merken al een tijdje dat mensen onder druk worden gezet om zelf op te stappen, omdat er geen toekomst meer zou zijn voor het logistiek centrum in Willebroek. Dat is door de directie nooit officieel bevestigd. Decathlon volgt de spelregels van het wettelijk overleg niet."

"Het feit dat nu wel een uitnodiging is gekomen voor een Bijzondere Ondernemingsraad betekent dat we echt wel bevreesd zijn over wat er zal worden aangekondigd. Voor het personeel is het onbegrijpelijk. Ze hebben de afgelopen jaren het volume en de activiteiten zien groeien. Decathlon België is ook helemaal niet verlieslatend, integendeel." 

"Waar de activiteiten dan naartoe zouden gaan, weten we niet. We vermoeden dat dat in het buitenland zal zijn. We hebben hier geen weet van een nieuwe locatie. Ook het winkelpersoneel is bevreesd dat de veranderingen bij Decathlon een invloed zullen hebben op hun job. We zullen na de Bijzondere Ondernemingsraad aanwezig zijn in Willebroek om het personeel in te lichten en samen te beslissen wat we gaan doen."

"Wij stellen vast dat Decathlon al een hele tijd mensen druppelsgewijs ontslaat", vult Matthieu Marin van BBTK aan. "Mensen die hebben deelgenomen aan stakingen zijn eerst buitengevlogen om het depot af te bouwen. Ik vrees dat ze nu klaar zijn voor de finale eindstoot." 

In hetzelfde depot was er ook een activiteit e-commerce. "We kregen al een tijd berichten dat die werd afgebouwd. Onlangs heeft Decathlon dan toegegeven dat die activiteit is verhuisd naar Tilburg in Nederland. Ooit werkten er in het depot meer dan 600 mensen. Dat zegt genoeg."

2024-04-22T20:39:09Z dg43tfdfdgfd