BRUSSELSE VEILIGHEIDSCAMPUS BRUSAFE ORGANISEERT VOOR DERDE KEER OPENDEURDAG

De Brusselse veiligheidscampus Brusafe, een onderdeel van het gewestelijke veiligheidsorgaan Safe.brussels, organiseert zaterdag voor de derde keer een opendeurdag om de Brusselaar kennis te laten maken met de Brusselse veiligheids- en hulpverleningsdiensten. Zo hoopt men mensen warm te maken voor een job bij de Brusselse politie, brandweer, ambulanciers of preventiediensten.

Brusafe omvat vier scholen: de Brusselse politieacademie, de brandweerschool, de school voor hulpverleners en ambulanciers en de school voor openbaar bestuur. Met de opendeurdag hopen safe.brussels en Brusafe de veiligheidsdiensten en hulpdiensten in Brussel te promoten. "We willen mensen warm maken voor een job in de sector", zo stelt Katleen Herroelen, woordvoerster van de veiligheidscampus. "De verschillende werkgevers zijn aanwezig om te rekruteren en de veiligheidscampus in de kijker te zetten."

Geïnteresseerden kunnen terecht op de opendeurdag met vragen over een mogelijke job in de veiligheid of hulpverlening, proeven van simulaties en een gesprek aanknopen met diverse spelers uit het werkveld. "De politiezones, de brandweer, het Rode Kruis en Defensie zijn hier allemaal aanwezig. Daarnaast is er ook een rijsimulator van de politie, kan je de 30 meter hoge brandweerladder beklimmen en zijn er ook demonstraties van motards en de hondenbrigade van de politie", vervolgt Herroelen. "Er is ook het misdaadlab en een crimescene. Je kan je ogen dus de hele dag de kost geven."

Daarbovenop is er ook een virtuele immersiekamer van de ambulancediensten aanwezig. Via een simulatie kunnen aspirant-ambulanciers proeven van hoe het werk op het terrein verloopt. De simulatie kan verschillende scenario's nabootsen, waarbij zelfs de geur in rekening genomen wordt.

In totaal zijn er 615 inschrijvingen voor de opendeurdag. "We hopen het grootste deel van deze mensen te ontvangen, een zeer mooie opkomst", stelt Herroelen.

2024-04-20T11:26:13Z dg43tfdfdgfd