VERKOOP APPLE DAALT MINDER STERK DAN VERWACHT

Apple heeft in de eerste drie maanden van het jaar een omzet van 90,75 miljard dollar geboekt, met een nettowinst van 23,6 miljard dollar. Dat is in beide gevallen lager dan een jaar eerder, maar een minder sterke daling dan de markt had gevreesd. De fabrikant van iPhones kondigde donderdag in een persbericht ook aan dat het voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen gaat inkopen.

"Dankzij de tevredenheid en loyaliteit van onze klanten heeft ons aantal geïnstalleerde actieve apparaten een nieuw record bereikt voor alle producten en alle geografische segmenten", zei Luca Maestri, financieel directeur van het Californische bedrijf in een verklaring.

De markt waardeerde de aankondiging van donderdag: Apple's aandelenkoers steeg met meer dan 6 procent na sluiting van de beurs van New York.

De verkoop de iPhone deed het minder goed: die bracht in het tweede kwartaal van het boekjaar 46 miljard aan inkomsten binnen, een daling van 10 procent op jaarbasis.

"De daling van de vraag naar de iPhone in China heeft de inkomsten aanzienlijk verlaagd", aldus Jacob Bourne op, analist bij Emarketer.

2024-05-02T23:21:51Z dg43tfdfdgfd