TEGENBOD VAN AMERIKAANSE VERMOGENSBEHEERDER BLACKSTONE OP MUZIEKPORTFOLIO BRITSE HIPGNOSIS

De Amerikaanse vermogensbeheerder Blackstone heeft een bod uitgebracht op het Britse muziekrechtenfonds Hipgnosis. Met 1,24 dollar per aandeel wordt Hipgnosis op ongeveer 1,5 miljard dollar (1,4 miljard euro) gewaardeerd, meer dan de 1,4 miljard dollar (1,34 miljard euro) dat het Amerikaanse Concord enkele dagen geleden bood.

In de portfolio van Hipgnosis Songs Fund (HSF) zit een hele waaier aan artiesten, van rapper 50 Cent over zangeres Blondie tot rocker Neil Young. Hipgnosis had vorig jaar een strategische doorlichting opgestart met het oog op een mogelijke verkoop en andere opties. Het bedrijf, opgericht in 2018, gaat door een turbulente periode. Het kocht de rechten van heel wat artiesten, maar worstelde om die muziekrechten te gelde te maken. HSF snoeide intussen in de portfolio.

Het bod van muziekrechtenbeheerder Concord werd al aanvaard door de raad van bestuur van Hipgnosis, maar Blackstone "moedigt het bestuur van Hipgnosis nu sterk aan de significante waardestijging voor alle aandeelhouders te erkennen", zegt het over zijn tegenbod.

2024-04-21T19:38:55Z dg43tfdfdgfd