PROXIMUS "VOL VERTROUWEN" NA OMZET- EN WINSTSTIJGING IN EERSTE KWARTAAL

Telecomgroep Proximus heeft in het eerste kwartaal gepresteerd volgens de verwachtingen van analisten. De omzet kwam boven het anderhalf miljard euro uit en er was een nettowinst van 101 miljoen euro, zo heeft Proximus vrijdag voorbeurs gemeld.

De groepsomzet kwam uit op 1,504 miljard euro, 1,2 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2023. Op de 'thuismarkten' (zonder de internationale filialen BICS en Telesign) nam de omzet met 4,5 procent toe. Proximus haalde 21.000 mobieleabonnementsklanten binnen, 12.000 internetklanten en 17.000 convergente klanten.

De brutowinst (ebitda) van de groep ging 4,4 procent hoger tot 465 miljoen euro; de nettowinst steeg met 6,5 procent tot 101 miljoen euro.

"In een concurrentieomgeving in volle verandering bleven onze activiteiten op de thuismarkten commercieel sterk presteren, ondersteund door onze productsuperioriteit en multimerkenstrategie", stelt Proximus-topman Guillaume Boutin in een persbericht. Proximus bevestigt "vol vertrouwen" de jaarverwachtingen, met een groei van omzet en ebitda op de thuismarkten, en ook van de groepsebitda, met "tot 1 procent".

Intussen maakt Proximus zich op voor de afronding van de overname van de Indiase cloudspecialist Route Mobile. Die afronding wordt in mei verwacht. Route Mobile zal geïntegreerd worden in het internationale segement van de telecomgroep.

2024-04-26T06:40:21Z dg43tfdfdgfd