NORTH SEA PORT VERLENGT MANDAAT VAN CEO DAAN SCHALCK

De CEO van North Sea Port, Daan Schalck, blijft de volgende zes jaar CEO van het havenbedrijf van North Sea Port. Dat meldt de Nederlands-Vlaamse fusiehaven. De 61-jarige havenbaas is sinds 2009 CEO van de Gentse haven. Na de fusie werd hij CEO van North Sea Port, samen met de Nederlander Jan Lagasse. Maar sinds 2020 is hij de enige CEO en dat zal zo blijven tot 2030.

North Sea Port liet jarenlange groei optekenen sinds de fusie maar internationale tegenvallers als de coronacrisis en de brexit zetten druk op de resultaten. North Sea Port trekt zich wel stelselmatig uit het slop. De oorlog in Oekraïne was dan weer uitdagend omdat Rusland een van de belangrijkste handelspartners was.

Maar het aandeel is verdampt en bij de laatste resultaten blijkt dat de haven al enkele kwartalen groeicijfers kan optekenen.

North Sea Port nam van bij de start als fusiehaven een plaats in de top tien van de Europese havens. Het havenbestuur zet daarbij in op duurzaam transport, multimodaliteit en evoluties als circulaire economie.

North Sea Port verlengt het mandaat van Schalck en wil internationaal bekijken hoe het nieuwe bedrijven kan aantrekken.

2024-04-22T13:11:54Z dg43tfdfdgfd