NETFLIX-ABONNEMENT 1 TOT 2 EURO DUURDER

Wie in België een abonnement heeft op Netflix, zal daarvoor 1 tot 2 euro meer moeten betalen. Dat blijkt uit nieuwe tarieven die de Amerikaanse streamingdienst woensdag bekend heeft gemaakt. De laatste keer dat Netflix de prijs van zijn formules in België verhoogde, dateert van oktober 2021.

De basisformule - waarbij gebruikers films en series op één scherm tegelijk kunnen bekijken - stijgt met 1 euro, van 8,99 naar 9,99 euro per maand. Wie op twee schermen tegelijk wil kunnen kijken, telt daar voortaan maandelijks 14,99 in plaats van 13,49 euro voor neer. Het duurste abonnement - tot vier schermen tegelijk - kent de grootste prijsverhoging, met 2 euro tot 19,99 euro per maand. De prijs om een extra huishouden toe te voegen aan een account blijft ongewijzigd op 3,99 euro.

In tegenstelling tot in sommige buurlanden voert Netflix in België dus (nog) geen goedkoper basisabonnement met reclame in. Onder meer in Duitsland en Frankrijk is zo'n formule wel al beschikbaar, voor respectievelijk 4,99 euro en 5,99 euro per maand.

Vergeleken met onze buurlanden zijn de Belgische prijzen vaak hoger. In Nederland zijn alle formules momenteel 1 euro goedkoper dan hier, en ook in Duitsland en Frankrijk betalen gebruikers minder voor de standaardformule. Het premiumabonnement is in die laatste twee landen even duur als bij ons.

2024-05-08T18:23:02Z dg43tfdfdgfd