INVAL OEKRAïNE - BOUWMATERIALENFABRIKANT KNAUF TREKT ZICH TERUG UIT RUSLAND

De Duitse bouwmaterialenfabrikant Knauf wil zich volledig terugtrekken uit de Russische markt. Dat heeft het bedrijf maandag bevestigd. "In het licht van de huidige ontwikkelingen heeft de groep Knauf beslist om na meer dan 30 jaar activiteit in Rusland haar activiteiten er af te stoten", klinkt het.

De groep wil alle Russische activiteiten overdragen aan het lokale management. Bij Knauf in Rusland werken meer dan 4.000 mensen. De transactie moet nog de goedkeuring krijgen van de bevoegde Russische autoriteiten.

Knauf, dat met een omzet van 15,4 miljard euro in 2022 tot de grootste bouwmaterialenfabrikanten ter wereld hoort, had onlangs opnieuw kritiek gekregen vanwege zijn activiteiten in Rusland. Volgens een bericht van het ARD-magazine 'Monitor' zou Knauf helpen bij de wederopbouw van de door Rusland bezette Oekraïense stad Marioepol. Verslaggevers stelden vast dat de naam Knauf er op gipszakken te lezen was.

Knauf liet in een reactie weten de Russische aanvalsoorlog in Oekraïne ten strengste te veroordelen en zich te houden aan de sancties van de EU, Groot-Brittannië en de VS tegen Rusland.

Knauf werd in 1932 in Duitsland opgericht en is volledig in handen van de familie Knauf. De groep telt wereldwijd meer dan 40.000 werknemers en heeft ruim 300 fabrieken in meer dan 90 landen. In 1974 huldigde Knauf zijn Belgische vestiging in, die zich bevindt in Engis, in de buurt van Luik.

2024-04-22T08:16:04Z dg43tfdfdgfd