INGESTORTE BRUG BALTIMORE - AUTOTOELEVERING DREIGT IMPACT TE ONDERVINDEN VAN INSTORTING BRUG

De Amerikaanse toeleveringsketen voor de automobielproductie dreigt verstoord te raken door de instorting van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore. Dat bericht het financiële persbureau Bloomberg dinsdag.

"Het is een grote haven met heel wat doorvoer", zegt John Lawler, de financieel directeur van de Amerikaanse autoreus Ford. "We zullen onderdelen moeten omleiden via andere havens aan de Oostkust of elders in het land."

Ook concurrent General Motors zegt te werken aan het omleiden van schepen met onderdelen die naar de haven van Baltimore zouden komen. De haven is momenteel gesloten voor de reddingsactie.

De verstoring van de autotoelevering komt op een moment dat de situatie net weer naar normaal teruggekeerd was, na de hinder ten gevolge van chiptekorten en de coronapandemie.

De haven van Baltimore is ook al jaren de belangrijkste van de Verenigde Staten voor de handel in voertuigen. Vorig jaar passeerden er zowat 847.000 wagens en lichte vrachtwagens. Ook Europese autobouwers zoals BMW, Volkswagen en Mercedes zijn actief in en rond de haven.

2024-03-27T07:22:30Z dg43tfdfdgfd