INDUSTRIEMISSIE FRANKRIJK - CRUCIAAL DAT ER VOOR ELKE GETROFFEN DECATHLON-WERKNEMER OPLOSSING WORDT GEVONDEN

Vlaams minister-president Jan Jambon heeft donderdag, in het kader van zijn industriemissie in Frankrijk, een bezoek gebracht aan retailketen Decathlon. Eerder deze week kondigde dat bedrijf nog de sluiting aan van zijn distributieactiviteiten in Willebroek. De Vlaamse minister-president beklemtoonde dat het "cruciaal is dat voor elke werknemer die getroffen wordt door deze beslissing een geschikte oplossing wordt gevonden, zoals de directie heeft gegarandeerd". Van ontslagen is geen sprake, klonk het nog.

Decathlon maakte deze week bekend dat het de logistieke activiteiten in het depot in Willebroek wil beëindigen, waardoor 132 jobs zijn bedreigd. De circulaire hub in Willebroek -voor reparatie, refurbishment en renting- blijft wel bestaan, goed voor 31 jobs.

De bedoeling is om een deel van de getroffen personeelsleden op te leiden om in deze circulaire hub aan de slag te gaan, verklaarde Marguerite Beauduin, Sustainability Public Affairs Manager bij Decathlon in de marge van een recyclageproject dat er donderdag werd voorgesteld. "We geloven in groei van de circulaire hub", klonk het, onder andere door de verplichtingen van Europa om de textielsector groener te maken. Daarnaast denkt de directie in Willebroek ook aan het omscholen van getroffen personeelsleden voor de winkels, voor het service center in Evere of voor internationale logistiek.

2024-04-25T10:52:10Z dg43tfdfdgfd