EUROSTAR-TICKETS VOORTAAN TOT UUR VOOR VERTREK OMWISSELBAAR

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar versoepelt de voorwaarden voor de omruiling en terugbetaling van tickets. Voortaan zullen standaardtickets bijvoorbeeld tot een uur voor vertrek kosteloos omwisselbaar zijn. Dat heeft Eurostar dinsdag aangekondigd.

Tot nu toe konden tickets tot zeven dagen voor vertrek kosteloos omgeruild worden, nadien was er een toeslag die kon oplopen tot 30 euro. Met de extra flexibiliteit kunnen reizigers die bijvoorbeeld door problemen onderweg hun Eurostar-trein dreigen te missen, tot een uur voor het geplande vertrek hun ticket nog omruilen voor een volgende trein. Alleen als het nieuwe ticket duurder is, moet er extra betaald worden. Een terugbetaling vragen, kan tot zeven dagen voor vertrek (met een toeslag van 25 euro per persoon en per traject).

Die voorwaarden gelden voor de klasses 'Standard' en 'Plus'. Dat zijn ook de nieuwe namen van de klasses aan boord van de hogesnelheidstreinen van Eurostar, zowel richting Londen als op het Europese vasteland. Daarnaast is er nog de hoogste klasse, 'Premier'. Reizigers in die laatste klasse kunnen hun tickets kosteloos omruilen of een terugbetaling krijgen tot twee dagen na hun vertrek.

Eurostar biedt reizigers vanuit onder meer België voortaan ook 'connecting tickets' aan, waarmee ze met één Eurostar-reservering ook meteen een aansluitende trein kunnen boeken naar meer dan honderd Franse bestemmingen.

2024-04-23T14:00:19Z dg43tfdfdgfd