COLRUYT VERKOOPT DREAMBABY: "NIEUWE PERIODE VAN ONZEKERHEID VOOR WERKNEMERS"

De liberale vakbond ACLVB betreurt de beslissing van de supermarktgroep Colruyt om zijn keten Dreambaby van de hand te doen. Er breekt opnieuw een periode van onzekerheid aan, zegt vakbondsman Wilson Wellens, die ongerust is over "het personeel en de toekomst van Dreambaby op lange termijn".

Vorig jaar was er al een herstructurering bij Dreambaby. Er werden vijf winkels gesloten en er verdwenen 28 banen. Er was toen wel een gevoel van opluchting, omdat de keten binnen de Colruyt-groep kon blijven, duidt Wellens. De groep verkocht op dat moment immers een meerderheidsbelang in de keten van speelgoedwinkels Dreamland.

"Nu is er echter opnieuw een periode van onzekerheid waar we door moeten en waar we zullen waken over een correcte transitie, waar loon- en arbeidsvoorwaarden behouden blijven, zoals voorzien in de wetgeving", zegt de ACLVB'er. "Aangezien Supra Bazar een kleinere Belgische speler is, zeker in vergelijking met de grote Colruyt Group, zijn we onzeker over wat dit zal betekenen voor het personeel en de toekomst van Dreambaby op lange termijn."

2024-03-27T07:22:36Z dg43tfdfdgfd