BRUSSELS AIRLINES ONTHULT NIEUW TOMORROWLAND-VLIEGTUIG

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines en muziekfestival Tomorrowland verlengen hun samenwerking met vijf jaar. In het kader daarvan werd donderdag een nieuw speciaal beschilderd vliegtuig onthuld, in het Tomorrowland-thema.

Brussels Airlines en Tomorrowland werken sinds 2012 samen. Vijf jaar later werd een eerste themavliegtuig ingehuldigd, en nu is de opvolger daarvan klaar. Opnieuw staat 'Amare', een mythische vogel, centraal op het toestel. Een nieuwigheid is dat wie het Tomorrowland-logo op de motor scant, via 'augmented reality' het vliegtuig tot leven ziet komen op sociale media. De eerste vlucht met passagiers is eerstdaags gepland.

"Dit is een sterk signaal van de samenwerking tussen Brussels Airlines en Tomorrowland, die begon in 2012", zei Dorothea von Boxberg, de CEO van Brussels Airlines, bij de voorstelling van de nieuwe 'Belgian Icon', zoals de luchtvaartmaatschappij de speciale beschilderingen noemt. "Het partnerschap is ook net vernieuwd met vijf jaar", tot 2028.

De beide partners benadrukten dat ze inspanningen doen om de vluchten die ze samen organiseren, duurzamer te maken. Zo is de nieuwe 'Amare' een gloednieuwe Airbus A320neo, het tweede dergelijke toestel dat Brussels Airlines in zijn vloot heeft. Die stoot 20 procent minder CO2 uit dan zijn voorganger en maakt tot de helft minder geluid, klonk het. Daarnaast zijn de tickets die Brussels Airlines en Tomorowland samen verkopen ('Global Journey Packages') 'groene tarieven', waarbij geïnvesteerd wordt in duurzame vliegtuigbrandstof en CO2-compensatie.

Met 'Amare' - met registratie OO-SBB - heeft Brussels Airlines nu drie 'Belgian Icons' in de vloot, naast het Kuifje-vliegtuig ('Rackham') en een toestel rond de nationale voetbalploegen Rode Duivels en Red Flames ('Trident'). Het blijft de bedoeling om naar vijf dergelijke themavliegtuigen te gaan.

Tomorrowland in Boom vindt dit jaar plaats tijdens de laatste twee weekends van juli. Het festival is uitverkocht. Naar verwachting zullen zowat 14.500 festivalgangers met het vliegtuig naar België komen.

2024-04-25T12:22:59Z dg43tfdfdgfd