BPOST - POSTBEDELING WAARSCHIJNLIJK OOK DINSDAG NOG VERSTOORD IN BRUSSEL EN WALLONIë

De bedeling van brieven, pakjes en kranten door de postbodes van bpost zal ook dinsdag waarschijnlijk nog ernstig verstoord zijn in Wallonië en Brussel. Dat melden de Franstalige vakbonden.

Vanaf 22 uur maandagavond is het de transportafdeling van het bedrijf die het werk neerlegt, waardoor een groot deel van de vrachtwagens dus niet zal uitrijden om de post te bezorgen aan de distributiecentra, duiden Thierry Tasset van de Franstalige socialistische vakbond CGSP en Stéphane Daussaint van de Franstalige christelijke vakbond CSC.

Het valt ook te bezien of de werknemers die maandag in de distributiecentra in Wallonië en Brussel het werk hebben neergelegd - en waarvan sommigen de sorteercentra in Luik en Charleroi zijn gaan blokkeren - dinsdag opnieuw aan de slag willen gaan, aldus de vakbondslui.

Maandag reden amper postbodes uit in Wallonië en Brussel. In Vlaanderen bleef de hinder beperkt tot de provincie Limburg, door een blokkade van het sorteercentrum van Luik.

De directie betreurt de acties en onderstreept dat "de prioriteit bij de sociale dialoog ligt". De vergadering met de vakbonden die oorspronkelijk gepland stond voor woensdag, zou mogelijk vooruitgeschoven worden naar dinsdagnamiddag, valt in vakbondskringen te horen.

2024-04-22T16:27:13Z dg43tfdfdgfd